workshops chi schagen

Stress te lijf met Chi Schagen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar we hebben stress nodig om in bepaalde situaties goed te kunnen functioneren. Dit hoort overigens wel ‘gezonde stress’ te zijn. Door inspanning en ontspanning af te wisselen, houd je de stress in goede balans. Ik kan je helpen in evenwicht te komen met stresscounseling. Samen gaan wij jouw stress te lijf!

Zodra stress in een negatieve spiraal komt en langdurig is, ga je dit ervaren in lichamelijke en/of geestelijke ongemakken. Enkele signalen van negatieve stress zijn hoofdpijn, slaapproblemen, verhoogde bloeddruk, lusteloosheid, snel geïrriteerd zijn en concentratieproblemen. Herken jij één of meerdere symptomen bij jezelf? Dan is het tijd om er iets aan te doen. Als je het op zijn beloop laat, kan dit namelijk op den duur tot overspanning of een burn-out leiden.

Ontspannen bewegen

Met mijn stresscounseling kan ik je helpen te ontspannen en de stressklachten te verminderen of weg te halen. Ieder persoon ervaart stress anders. Daarom werk ik altijd één-op-één. Naast dat we de veroorzakers van jouw stress in kaart brengen en inzichten geven in je gevoel en gedrag, geef ik je ontspanningsoefeningen.

Deze bewegingen zijn gebaseerd op de Chinese bewegingskunsten Zhineng Qigong en Tai Chi. Hierbij staat een combinatie van ontspannen bewegen, meditatie en visualisatie in het middelpunt. Door de oefeningen regelmatig te doen, stroomt alle energie weer op de juiste manier door je lichaam. Hierdoor voel je je rustiger, prettiger en vitaler. De bewegingen zijn voor iedereen eenvoudig te volgen. Ook voor mindervaliden en mensen met een chronische ziekte.

Wil jij ook jouw stress te lijf gaan? Neem dan contact met me op voor een intakegesprek. Ik maak graag kennis met je. Meer informatie: www.chischagen.nl/stresscounseling.

 

Liefs, Rita van Slageren