Maak een einde aan langdurige stress

We weten allemaal dat hoofdpijn, slaapproblemen en boze gevoelens voort kunnen komen uit stress. Maar wist je dat stress ook miscommunicatie en concentratieproblemen kan veroorzaken? Het kan zelfs leiden tot meer ongelukjes en ongevallen. Ongemakken die je in het bedrijfsleven niet echt erbij kan hebben, want ook dat kan meer stress teweegbrengen. Voordat je het weet zit je in een vicieuze cirkel. Gelukkig kan ik je helpen die cirkel te doorbreken met stresscounseling.

Jong, oud, vrouw, man, werknemer, werkgever of ZZP’er. Iedereen ervaart stress. Dat hoeft helemaal niet nadelig te zijn, want een bepaalde mate van stress kan ook bijdragen aan nieuwe ideeën of andere plannen. Zo kan de coronacrisis voor de ene ondernemer leiden tot nieuwe inzichten, terwijl de ander geen uitweg meer ziet. Het vervelende van stress is dat je vaak te laat in de gaten hebt dat je daadwerkelijk langdurige stress ervaart! Dan heb je bijvoorbeeld al lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn of een oude blessure die ‘ineens’ opspeelt. Ook kun je ‘opeens’ een middagdutje goed gebruiken of heb je echt even geen zin in gezelligheid. Kortom; onaangename dingen die je liever kwijt dan rijk bent.

Stresscounseling

Met stresscounseling kan ik je helpen die stress weer terug te dringen. En, misschien nog wel belangrijker, ik kan je leren om de verkeerde stress tijdig te signaleren. Zo kun je hoofdpijn, een lusteloos gevoel en andere lichamelijke en geestelijke ongemakken voortaan voorkomen.

De veroorzakers van stress zijn per persoon verschillend. Wat voor de één nauwelijks tot geen stress oplevert, kan voor de ander een behoorlijke spanning teweegbrengen. Er bestaat daarom niet iets als ‘dé oplossing’. Door een persoonlijk gesprek met je te hebben, kunnen we samen achter jouw stresstrigger(s) komen. Die bewustwording is een essentieel punt in stresscounseling. Dit is de eerste stap naar een leven met minder negatieve stress. Natuurlijk begeleid ik je in het gehele proces en maken we samen een einde aan jouw stress.

Combi met Chi

Stresscounseling bij Chi Schagen gaat verder dan alleen een persoonlijk gesprek en bewustwording van jouw stresstrigger(s). Ik maak namelijk ook graag gebruik van oefeningen van Tai Chi en Zhineng Qigong. Dit zijn relatief eenvoudige bewegingsreeksen, die specifiek op jouw behoeften zijn uitgekozen. De bewegingen zijn langzaam, vloeiend en sierlijk, waarin balans en houding centraal staan. De bewegingen helpen om lichaam en geest weer in balans te brengen.

De oefeningen kun je hierna in je dagelijkse leven integreren, zodat je bij stress-momenten kunt teruggrijpen op Tai Chi en Zhineng Qigong.
Als je de oefeningen regelmatig doet, zul je merken dat je je fitter, vitaler en meer ontspannen voelt.

Benieuwd hoe stresscounseling in z’n werk gaat en wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op, ik vertel er graag meer over.