Intentie voor extra kracht

Voordat ik begon met Zhineng Qigong, had ik veel last van gewrichtsklachten. Zelfs lopen deed pijn. Het doel van de oefeningen van Zhineng Qigong was voor mij op dat moment: pijnvrij bewegen. Om dit extra kracht bij te zetten, zette ik de intentie dat mijn gewrichten weer soepel en gezond waren. Ik visualiseerde dat ik pijnvrij huppelde en sprong. En nu is dat werkelijkheid geworden!

Een intentie zetten is duidelijk aangeven wat je wilt manifesteren of hoe je zou willen dat iets verloopt. Een intentie is een gedachte, een goed voornemen, een gerealiseerd doel dat je wilt bereiken. Intenties zorgen ervoor dat de Zhineng Qigong een nóg sterkere uitwerking heeft.

Korte of lange termijn

Je kunt op meerdere manieren de intentie inzetten, voor de korte of langere termijn. Bedenk voordat je een oefening gaat doen, wat je er uiteindelijk mee wilt bereiken. Het kan iets ‘kleins’ zijn, zoals dat je de dag vrolijk en ontspannen wilt beginnen. Maar de intentie kan ook groter worden ingezet, bijvoorbeeld dat je uiteindelijk een stressvrij leven of pijnvrij lichaam hebt. Is het jouw doel om iedere dag je bed op te maken? Dan zet je die intentie. Wil je een carrièreswitch maken of droom je om te emigreren? Doe in gedachten alsof het al zo ver is.

Wat jouw intentie ook is, zet hem duidelijk (alsof het al is gebeurd) en formulier deze met positieve woorden voordat je de Zhineng Qigong bewegingen doet. Het is ook mogelijk dat je een spontane gedachte krijgt tijdens de voorbereiding van een oefening. Houd die gedachte dan vast en ga door met de beweging. Je zult merken dat de bewegingen en de uitwerking daarvan extra krachtig worden.

Kom je er niet helemaal uit of ben je benieuwd hoe je nog meer uit Zhineng Qigong oefeningen kunt halen? Neem contact met mij op, ik help je graag op weg.

 

Liefs,
Rita