Kracht halen uit Chi

10 februari 2020 om 21.50 uur: de telefoon gaat. Het alarm gaat af bij ons bedrijf Van Slageren Keukens & Interieur. Gewapend met onze hond gaan we vol goede moed naar het pand om de ‘boeven te verjagen’. Totdat we zien wat er echt aan de hand is: een allesverwoestende brand legt ons levenswerk in as. Een nachtmerrie is werkelijkheid geworden.

Samen sterk

Wonder boven wonder houdt de karakteristieke luifel met het enorme reclamebord stand. Voor ons een teken: met ons team staan we sterk. Wij zullen samen overeind blijven staan! Daarnaast halen we kracht uit de steun die we ontvangen in de vorm van berichten, kaarten, bloemen, pannetjes soep en aanbiedingen van bedrijfsruimte. Hartverwarmend en nóg een reden om ons hier doorheen te slaan.

Crisiscentrum Chi Schagen

De eerste weken na de brand fungeren ons huis en mijn lesruimte van Chi Schagen als crisiscentrum, werkruimte, opslag en kantoor. Hierdoor zijn we heel snel weer up-and-running, maar het is nog steeds chaotisch. Vanaf heden is van Slageren Keukens & Interieur verhuisd naar de nieuwe (tijdelijke) showroom op Witte Paal 304A, 1742 LD in Schagen. Hierdoor kunnen de lessen van Chi Schagen weer worden opgepakt. Een mooi vooruitzicht!

Voor jezelf zorgen

Tijdens deze jungle van chaos is me vaak gevraagd: ‘hoe houd je het vol?’. Wanneer je in een acute stressvolle situatie komt, ga je automatisch in de overlevingsstand. Hierdoor kun je de eerste periode letterlijk ‘overleven’. Maar het is belangrijk om in die tijd ook echt goed voor jezelf te zorgen; wees ervan bewust dat je niet continu ‘aan’ kunt staan. Daarom heb ik me de afgelopen weken regelmatig teruggetrokken om Chi-oefeningen te doen en te mediteren. Ik start steeds met een oefening om de stress uit mijn lichaam te schudden en te zwaaien. Vervolgens doe ik een reeks rustige oefeningen. Mijn aandacht gaat dan volledig naar die bewegingen, waardoor ook mijn hoofd even ‘rust’ heeft.

Voelen en relativeren

Ik ben ervan overtuigd dat mijn jarenlange ervaring met Qigong (en Tai Chi) me helpt en kracht geeft. Ik ben hierdoor goed in staat om te ‘voelen’. Alle gevoelens mogen er zijn, maar ik laat het niet toe dat ze me overnemen. Door Chi kom ik weer volledig in balans en kan ik zelfs deze nachtmerrie relativeren.

Mijn tip voor een acute stressvolle situatie: neem echt de tijd voor jezelf. De één doet dat door een massage in een salon of een wandeling in de natuur. De ander doet dit door Qigong en Tai Chi.

Liefs,

Rita van Slageren

 

www.chischagen.nl

06 54 798 777