oefeningen chi schagen

Het Chi-experiment speciaal voor cursisten van Chi Schagen

Vanwege het coronavirus mogen we nog steeds niet samenkomen in de lesruimte van Chi Schagen. Ontzettend jammer. Niet alleen omdat ik het contact en het lesgeven mis. Het is ook gewoon heel erg prettig om gezamenlijk de oefeningen van Zhineng Qigong en Tai Chi uit te voeren en daarin samen te groeien. Gelukkig is er online wel nog veel mogelijk. Daarom wil ik jullie graag uitdagen om het onderstaande ‘experiment’ met mij aan te gaan!

Het Chi-experiment houd in dat we ons gaan verdiepen in een oefening uit de Chinese bewegingskunst. We bouwen de beweging helemaal vanaf het begin op. Daarnaast is het een relatief korte oefening, die je naar eigen behoefte zo vaak kunt herhalen als je wilt.

Afwisselende video’s

Wanneer je deelneemt aan het Chi-experiment, dan krijg je twee weken lang dagelijks een video met de oefening of met een aantal delen uit een bepaalde oefening toegestuurd. Daarnaast ontvang je een dagboek-PDF, waar je jouw ervaringen in bijhoudt. Dit is belangrijk om je te helpen bij het ervaren van de beweging, waardoor je steeds beter het effect van de oefening voelt.

De video’s zijn afwisselend en vooral verdiepend.  Eén enkele beweging kan op veel manieren worden uitgevoerd. Ook voelt die ene beweging elke keer weer anders. Het is leuk en interessant om dan voor jezelf te onderzoeken waarom die beweging anders voelt dan de vorige keer. Hierdoor leer je elke keer weer meer over Zhineng Qigong/Tai Chi én over jezelf.

Hulp op afstand

De video’s die je ontvangt duren zo’n 5 tot 10 minuten en je bepaalt zelf hoe lang je dagelijks aan Zhineng Qigong/Tai Chi wilt besteden. Heb je extra hulp nodig? Dan help ik je graag op afstand, maar toch persoonlijk, via WhatsApp of via bijvoorbeeld een Zoom-meeting.

 

Doe je mee met het Chi-experiment?
Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage. (eventueel kan ik in overleg les(sen) afstrepen. Dus jij bepaalt wat je betaalt.

We starten op zaterdag 20 februari en de laatste dag is op vrijdag 5 maart.

Mail naar info@chischagen.nl, dan stuur ik je alle informatie!

 

Liefs, Rita