De kracht van positief denken

De coronacrisis vraagt veel van ons. Iedereen heeft ermee te maken. Zomaar even winkelen, een terrasje pakken, op bezoek bij oma of lekker sporten is niet of nauwelijks mogelijk. We worden nu beperkt in onze vrijheid, zodat we straks weer optimaal mogen en kunnen genieten. Maar het duurt allemaal erg lang en ik merk dat veel mensen kampen met negatieve gedachten. Die gedachten maken de situatie eigenlijk alleen maar erger. Door positief te blijven denken, kun je het allemaal beter aan en zie je mogelijkheden in plaats van obstakels.

Laat ik meteen maar duidelijk zijn; ik begrijp ook niet alle regels en baal gerust wel eens van wat allemaal niet mag. Maar het is zoals het is. Ik houd mij aan de regels en in de tussentijd probeer ik vooral positief te blijven. Dat is namelijk ontzettend belangrijk. Het zorgt voor een gezonde geest en voorkomt lichamelijke ongemakken. Extra fijn is dat je met positieve gedachten andere inzichten krijgt. Zo ben ik bijvoorbeeld gestart met het schrijven van een boek. Daar was ik nooit aan begonnen als ik alleen maar dacht ‘ik kan het niet’. Ik wil jou daarom ook graag stimuleren om positief te denken, zodat je tot nieuwe ideeën komt en deze lockdown periode juist kunt benutten voor iets moois!

Ruimte maken

Om de kracht van positief denken te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je eerst ruimte maakt in je hoofd en dat je ontspant. Dit kan heel goed door oefeningen van Zhineng Qigong of Tai Chi Qigong uit te voeren. Als je dat regelmatig doet, kom je (weer) in je eigen kracht te staan, waardoor je prettiger in je vel zit. Daarnaast zul je fijne innerlijke rust ervaren en dat geeft ruimte voor positieve gedachten.
Heb je hulp nodig bij de oefeningen? Neem dan even contact met me op, ik help je graag verder. 

Doelen behalen

Waarschijnlijk heb je de kracht van positief denken zelf al eens eerder ervaren, maar was je er nog niet zo bewust van. Misschien heb je een super strakke presentatie gegeven, terwijl je die niet goed had voorbereid. Of wellicht heb je jouw restaurant voor nu omgetoverd tot een take-away-zaak. Als je alleen maar negatieve gedachten had gehad, was het je nooit gelukt om jouw doel te behalen of om nieuwe plannen te smeden.

Wil jij graag een doel behalen? Dan is mijn tip: visualiseer dat je jouw doel al hebt bereikt! Gebruik daarvoor al jouw zintuigen. Voel het. Ruik het. Ervaar het. En doe dit elke dag opnieuw, totdat je ervan overtuigd bent dat het gaat lukken. Je zult merken dat negatieve gedachten als ‘ik kan dit niet’ of ‘ik red dit niet’ niet meer in je hoofd spoken. Ze hebben ruimte gemaakt met ‘dit idee wordt een succes’.

Je zult merken dat je niet alleen positiever bent, maar dat je daadwerkelijk iets in beweging hebt gezet. De weg naar jouw doel is minder hobbelig en binnenkort is de eindstreep in zicht. Hoe mooi is dat! Denk positief en je kunt de wereld veranderen. In ieder geval joúw stukje wereld.

Waar ga jij de kracht van positief denken voor inzetten?

Liefs,
Rita van Slageren