Bruisende energie

Sabbatical

Na de verkoop van ons keukenbedrijf was 2023 voor mij een soort sabbatical. Even geen verplichtingen, geen lessen geven, maar tijd nemen voor rust en om te landen na hectische jaren.
Dat landen nam ik iets te letterlijk tijdens een weekendje weg in het voorjaar van mijn vrije jaar. Tijdens een wandeling in het bos verstapte ik me en kwam ik met een harde klap met mijn snuit op de grond terecht met als gevolg een heel dikke enkel, een neus waar geen gevoel in zat en mijn gezicht vol bloed. Deze uiterlijke kenmerken waren gelukkig relatief snel genezen, maar mijn hoofd wilde niet helemaal meewerken. Ik had last van de gevolgen van een hersenschudding.

Het tussenjaar duurde toch nog even langer

Ik heb leuke dingen gedaan tijdens mijn sabbatical, maar ik heb meer rust moeten nemen dan mij lief was. Voordeel van dat vrije jaar was wel dat ik de tijd had om te herstellen en te vroeg beginnen lag hierdoor ook niet op de loer. Eind 2023 werden de naweeën van die vervelende val steeds minder en begon ik voorzichtig weer met het geven van wat lessen. Maar helaas dacht mijn lichaam er toch anders over en wilde nog wat meer rust, want er werd een maagbacterie geconstateerd. Het heeft toch nog wat maanden extra in beslag genomen om ook dit te lijf te gaan. Afgelopen weken voelde ik me langzaamaan sterker worden, de bacterie is weg en de klachten verdwenen naar de achtergrond.

Workshop Kom in je kracht met Chi

Ik begon weer met lesgeven en gelukkig stond er een meerdaagse Zhineng Qigong workshop met mijn favoriete Chinese leraar gepland waarvoor ik me had ingeschreven.
Drie dagen genoot ik van lange diepe meditaties,  aanvullende theorie en heerlijke krachtige Zhineng Qigong oefeningen.
De dagen waren intensief, maar wat deed het me goed. Ik bruis weer van de energie en zit vol ideeën.
Een lang gekoesterde wens heb ik op de agenda gezet. Ik ga dag-workshops organiseren als aanvulling op mijn boek.
Kijk hier voor meer informatie over de workshop.
Liefs Rita