LOSLATEN BRENGT JE VERDER

Emotionele belasting kan uiteindelijk zorgen voor lichamelijk ongemak. Vanwege de stress in de eerste helft van 2020, zoals de brand en de gevolgen van het coronavirus, kreeg ik bijvoorbeeld weer last van mijn ‘oude’ schouderklachten. Na enkele gesprekken tijdens een Qigong workshop die ik volgde, werd me duidelijk dat ik bepaalde dingen los moest laten. Ik ging daarmee aan de slag. In eerste instantie werd de pijn heviger, maar uiteindelijk liet ook dat los!

Qigong oefeningen
Binnen Qigong zijn er speciale oefeningen die specifiek helpen met ‘loslaten’. Deze bewegingen deed ik elke dag, afgezonderd van iedereen en rustig in de tuin, met een heel duidelijke intentie en met een kristalhelder beeld over wat ik los moest laten. Het resultaat: opluchting. Zowel mentaal als fysiek. Ik ben mede hierdoor ontzettend dankbaar dat ik kennis heb van de fantastische Chinese bewegingsvormen Zhineng Qigong en Tai Chi Qigong.

Onnodige ballast
Heb jij ook nek- en/of schouderklachten en is er geen aantoonbaar fysiek probleem? Dan is het heel goed mogelijk dat deze veroorzaakt worden door stress. Misschien ben je angstig of ben je te streng voor jezelf en eis je te veel van je lichaam en geest. Het kan zijn dat je denkt dat je moet voldoen aan bepaalde verwachtingen van anderen. Allerlei voorbeelden waardoor je onnodige ballast meeneemt.

Focus op loslaten
Ik daag je uit om kritisch zelfonderzoek te doen. Alleen dan kom je erachter wat de oorzaak kan zijn achter je klachten. Schrijf het eventueel op. Bekijk waar je iets mee kunt doen en noteer hoe je dat kunt aanpakken. Daarna is het tijd om actie te ondernemen. Bij de issues waar je niets aan kunt veranderen, focus je op loslaten. Je zult merken dat je door inzicht te krijgen in zaken die je niet verder helpen, een last van je schouders valt. Figuurlijk, maar ook letterlijk!

Loslaten is vaak de beste oplossing bij fysiek ongemak. Je kunt en hoeft de wereldproblematiek, zorgen en lasten van anderen en bepaalde verwachtingen van je omgeving niet op je schouders te dragen. Zodra je dat begrijpt en begint met loslaten, merk je dat je je prettiger en lichter voelt en kun je verder. Zhineng Qigong en Tai Chi Qigong helpen je weer in balans te komen. Neem deel aan een gratis proefles en ervaar het zelf!

Liefs,
Rita