Ervaar jij lichamelijke of geestelijke klachten? Dan kan stress daarvan de oorzaak zijn. Als je te lang blijft lopen met stressklachten, heb je kans dat je overspannen wordt. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Daarom gaat Chi Schagen samen met jou de stress te lijf!
Lees verder voor meer informatie of vraag direct een intakegesprek aan.

Bij Chi Schagen kun je op twee manieren de ‘stress te lijf’:

 1. De Persoonlijke Chi Training
 2. De stresscounseling
stresscounceling chi schagen

Persoonlijke Chi Training

De Persoonlijke Chi Training is, zoals de naam al doet vermoeden, helemaal op jouw unieke behoeftes ingericht. Het helpt je vooral om stress te voorkomen. Door middel van een combinatie van Zhineng Qigong en Tai Chi Qigong zorgen we dat lichaam en geest weer in evenwicht komt én blijft.  

Werkwijze:

 1. Allereerst gaan we het gesprek aan. Hierbij analyseren we samen wat er speelt en welke drempels je tegenkomt in jouw leven.
 2. Vervolgens kijken we naar de mogelijkheden om veranderingen aan te brengen.
 3. Ik geef je specifieke Zhineng Qigong en Tai Chi Qigong oefeningen mee, die je in je dagelijkse leven kunt integreren.
 4. Tijdens jouw proces naar een fijner leven, sta ik naast jou om je volledig te begeleiden.
 5. Na één of meerdere sessies (het ligt eraan hoe hardnekkig jouw klachten zijn) voel je je fitter, prettiger, vitaler en gelukkiger.
 6. Je kunt de oefeningen blijven inzetten in jouw leven om te veel stress te voorkomen.

Misschien komen we er tijdens de training achter dat je al heel veel stress ervaart. Op dat moment kunnen we ervoor kiezen om stresscounseling in te zetten. Op deze pagina vind je daar ook meer informatie over. 

Voor wie?

De Persoonlijke Chi Training is in principe voor iedereen geschikt. Misschien wil je in een groepssessie niet over jouw stressklachten of lichamelijke ongemakken praten. Wellicht ben je een drukke manager of ondernemer die het lastig vindt om groepslessen in te plannen in de agenda. Een andere mogelijkheid kan zijn dat je het gewoon fijn vindt om individueel te worden begeleid en zo het maximale uit de oefeningen kunt halen. 

Vraag jouw Persoonlijke Chi Training nu aan.

De kosten hiervoor bedragen € 60,00 incl. BTW p/u.

 

Ervaringen:

Tijdens de persoonlijke Chi training heeft Rita echt de tijd voor me genomen. Ze stemde af op mijn klachten en behoeftes op dat moment. Tijdens mijn werk zit ik veel stil, dus het was heel fijn om de vloeiende bewegingen van Zhineng Qigong te beoefenen. Dit bracht rust in mijn hoofd en een zachte energie in mijn lichaam.
Groetjes, Eveline

 

Nieuwe handelingen (bewegingen) aanleren kost mij veel energie nu ik herstellende ben van een herseninfarct.
Binnen zeer korte tijd merkte ik dat de energie die vrij komt steeds groter wordt. Nu oefen ik dagelijks de bewegingen die ik van jou heb mogen leren. Het resultaat is erg fijn. Veel meer energie!

Dankjewel!
Liefs Astrid.

Stresscounseling

Wanneer je te lang bent blootgesteld aan spanningen of dit te intens ervaart kan dit leiden tot hardnekkige lichamelijke en/of geestelijke klachten. In dit laatste geval is (over)belasting van lichaam en geest vaak het resultaat, met alle nadelige gevolgen van dien. Is dit bij jou het geval? Stresscounseling is een combinatie van coaching, Zhineng Qigong oefeningen en Tai Chi Qigong bewegingen. Deze ijzersterke combi helpt je om de negatieve stress te lijf te gaan.

Signalen van stress

We leven continu met stress. Hierdoor merken we de signalen van negatieve stress vaak niet of nauwelijks op! Daarom deel ik hier de meest voorkomende stresssignalen (fysiek en mentaal) met je:

 • hoofdpijn
 • spijsverteringsklachten
 • slaapproblemen
 • spier-en gewrichtspijn
 • verhoogde bloeddruk
 • moe en lusteloos
 • snel geïrriteerd of boos
 • rusteloos of opgejaagd, machteloos gevoel
 • zelden lachen
 • geheugenproblemen
 • concentratieproblemen en chaotisch
 • ongeïnteresseerd of gedemotiveerd
 • ander eetpatroon
 • meer oppeppers of ontspanners nodig (koffie, alcohol, roken)
 • veel miscommunicatie
 • minder samenwerking of samen doen
 • minder behoefte aan seksualiteit
 • meer ongevallen en ongelukjes

Herken je één of meer symptomen uit bovenstaande lijst?

Het is dan goed mogelijk dat je met negatieve stress te maken hebt. Vraag een persoonlijk gesprek met mij aan, zodat we samen kunnen onderzoeken waardoor jouw klachten worden veroorzaakt en hoe we dit kunnen verminderen.

Werkwijze:

De veroorzakers van stress zijn per persoon verschillend. Wat voor de één nauwelijks tot geen stress oplevert, kan voor de ander een behoorlijke spanning teweegbrengen. Stress is dus zeer persoonlijk. Daarom ga ik samen met jou in een één-op-één-gesprek op zoek naar de stressveroorzakers in jouw specifieke geval. Stresscounseling is een holistische benadering, waarbij er zowel naar jou als naar jouw omgeving wordt gekeken.

Overzicht en bewustwording

Door overzicht te scheppen in die veroorzakers van stress, krijg je belangrijke inzichten in je gevoel en in je gedrag. Bewustwording is een essentieel punt in stresscounseling. 

Ook wordt duidelijk aan welke elementen je kunt werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat oefenen met ‘nee’ zeggen of dat je jouw grenzen duidelijker moet aangeven in je omgeving of op je werk. 

Aan de slag met het actiepla

Nu duidelijk is waar jouw aandachtspunten zitten, stellen we samen een actieplan op en geef ik je handvatten om dat plan tot uitvoering te brengen. In combinatie met Zhineng Qigong en Tai Chi oefeningen heb jij een super sterke tool in handen om jouw stress te lijf te gaan!

Tussentijds bespreken we in persoonlijke gesprekken hoe het met je gaat, welke doelstellingen er zijn gehaald en waar nog extra aandacht aan kan worden besteed of maken we nieuwe doelstellingen.

Wil jij jouw stress ook te lijf? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden van stresscounseling te bespreken.