Zorg jij goed voor jezelf?

De planten in je tuin geef je water. Je brengt je auto regelmatig naar de garage voor onderhoud. De CV ketel laat je elk jaar nakijken om te voorkomen dat hij het in de winter niet doet.
En jij? Zorg jij goed voor jezelf? Maak jij tijd voor jezelf?
Neem een heerlijk bad, luister naar mooie muziek, kom in beweging, eet gezond en zorg voor voldoende ontspanning. Gun jezelf dat heerlijke energieke gevoel door Zhineng Qigong oefeningen te doen.

Onderzoeken tonen aan dat langdurig stress de veroudering van ons lichaam versnelt. Stress geeft niet alleen spanningen, maar veroorzaakt ook allerlei ‘ongemakken’ in het lichaam, van je darmen tot de huid en zelfs je hersenen hebben er onder te lijden. Denk bijvoorbeeld ook aan de bekende nek- en schouder klachten, slecht slapen, concentratie stoornissen en hoge bloeddruk.
Stress stamt uit de tijd dat we op jacht moesten voor ons eten. Vroeger hadden we stress nodig om aan eten te komen. Zodra het eten binnen was gehaald, verdween de stress weer uit ons lichaam.Stress is goed in ‘nood situaties’ waardoor we snel kunnen reageren of vluchten. Als het ‘gevaar’ is geweken, verdwijnt de stress weer uit ons lichaam.Helaas hebben veel mensen last van langdurig stress door een jachtig bestaan van presteren, ‘moeten’ en spanningen tijdens werk en in het privé leven.

Als een tuinslang wordt afgeknepen, komt er onvoldoende water door om de planten water te geven. Zo is het ook met de energiestroom in ons lichaam.
Door stress en spanning wordt onze ‘tuinslang’ afgeknepen en raakt de energiestroom in ons lichaam geblokkeerd. De toestroom van nieuwe verse energie neemt hierdoor af en je ‘accu loopt leeg’. Zhineng Qigong reorganiseert de energiestroom in je lichaam en ‘vult je accu weer aan’.

Je kunt stress verminderen door (dagelijks) Zhineng Qigong oefeningen te doen.
Zhineng Qigong bestaat uit eenvoudige oefeningen met rustige, ronde bewegingen. Zhineng Qigong ontspant  je lichaam, brengt  je gedachten tot rust en verbetert je balans en concentratie.
Ben jij nieuwsgierig hoe je met Zhineng Qigong je stress kunt verminderen? Neem dan contact met me op en maken we een afspraak voor een gratis proefles.

Energieke groet,
Rita van Slageren
docent Zhineng Qigong level 1 en 2
www.chischagen.nl