Word mentaal sterker

De fysieke voordelen van Zhineng Qigong werden duidelijk in mijn blog van juli. Naast de positieve invloed op je lichaam heeft Zhineng Qigong ook een positieve invloed op je emotionele gesteldheid. Je wordt er mentaal sterker van.

Daar ben ik zelf ervaringsdeskundige in. Want nadat ik een aantal maanden elke dag Zhineng Qigong oefeningen deed, merkte ik (en voornamelijk mijn man) dat ik meer ontspannen en meer in balans was. Een tijdje geleden vertelde een cursist dat ze merkte dat haar oefeningen ook bij haar helpen. Ze vertelde dat ze sinds ze Zhineng Qigong beoefent zich minder irriteert aan mensen en situaties en dat ze alles beter kan loslaten.

Het helpt!

Het  was een bevestiging van wat ik zelf ook voel: Zhineng Qigong helpt! Zo moest ik een keer bij een kerstdiner 22 bordjes salade opmaken. Een taak die ik een aantal jaar daarvoor echt nooit zou hebben opgepakt, omdat ik me daar te onzeker voor zou voelen. Bovendien zou het teveel stress bij me veroorzaken. Maar die 22 bordjes kwamen nu met gemak op tafel met een gezonde spanning, zonder stress of onzekerheid. Ik was trots op mezelf.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat Zhineng Qigong voor positieve invloed kan hebben op je mentale gesteldheid. Als je daarvan wilt profiteren is het nodig om met regelmaat de oefeningen te doen. Het liefst elke dag. En als je dan eenmaal ervaart wat het met je doet, zowel lichamelijk als geestelijk, dan hoort het gewoon bij je dagelijkse routine. In het begin moet je even doorzetten, maar uiteindelijk zal je het missen als je het een dag overslaat.

Kennismaken met Zhineng Qigong

Benieuwd wat deze Chinese bewegingskunst voor jou kan betekenen? In mijn boek ‘Kom in je kracht met Chi’ help ik je op een toegankelijke manier kennis te maken met Zhineng Qigong. Alle informatie vind je hier: www.chischagen.nl.

Warme Chi-groet,
Rita van Slageren