interview anoniem chi schagen

Zhineng Qigong ondersteunt me goed bij moeilijke gesprekken!

Deze keer ben ik in gesprek met Marijke uit Schagen, ik ben nieuwsgierig naar wat Zhineng Qigong haar brengt.
Marijke volgt sinds september 2015 Zhineng Qigong lessen.

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met Zhineng Qigong

Nadat ik een cursus intuïtieve ontwikkeling had gevolgd, zocht ik naar iets wat daar weer een aanvulling op kon zijn. Tijdens die lessen waren we ook veel bezig met aarden en energiestroom etc.

Na de proefles besloot ik lessen bij jou te gaan volgen. Toen ik dat een half jaartje had gedaan, besloot ik er mee te stoppen. Ik dacht, ik weet wat het is en ik ga weer wat anders doen. Maar mijn zoon vroeg mij toen: “waarom ga je daar mee stoppen, je komt altijd heel ontspannen thuis” Hij voelde duidelijk beter aan dan ik zelf, dat het zo veel met me doet. Toen heb ik besloten om door te gaan en nu zit ik alweer ruim 3 jaar bij je op les.

Wat doet de Zhineng Qigong les met jou?

Het ontspant en ik word er rustig van.

Door goed geaard te zijn, kun je veel beter moeilijke gesprekken aangaan. In mijn werk komt het wel eens voor dat ik lastige gesprekken moet voeren met mensen die boos zijn of ergens niet mee eens zijn. Ik heb ervaren dat, hoe rustiger en beter gegrond/geaard je die ruimte binnengaat, hoe beter dat gesprek eigenlijk gaat. Voor die tijd liet ik me nog wel eens meeslepen in zo’n situatie en ging ik direct in de verdediging. Nu hoor ik het eerst rustig aan, ik laat de mensen uitspreken. Dan vertel ik mijn kant van het verhaal. Als je dan goed bij jezelf blijft, neem je je gesprekspartner(s) toch mee in de rust, het scherpe gaat er af. Je kunt gewoon een goed gesprek voeren.|
In het begin deed ik dit heel bewust, even een moment naar jezelf toe, voeten in de aarde en diep ademhalen. Dat gaat eigenlijk nu allemaal automatisch. Hou de rust bij jezelf.

Kun je de informatie die je in de lessen krijgt toepassen in je leven / werk?

Zoals ik net al aangaf, neem ik het mee in de gesprekstechnieken, ook in de omgang met mensen. Ik laat me niet meer zo meeslepen in drukke/ opgewonden situaties.

Heeft Zhineng Qigong je iets gebracht

Bewustwording van dat je zelf heel veel invloed hebt op de dingen die om je heen gebeuren. Er gebeuren natuurlijk dingen waar je zelf geen invloed op hebt, maar nu ben ik me veel meer bewust van hoe ik daar mee om ga. Je hebt zeker invloed op de manier waarop je zelf met situaties omgaat en dat heeft weer (kalmerende) invloed op je omgeving.

Heeft Zhineng Qigong invloed op je dagelijks leven?

Niet altijd zo bewust, maar er is duidelijk iets bij me veranderd, waardoor ik anders met zaken omga en anders ben gaan kijken naar situaties. Je gaat toch breder kijken naar de dingen.

Doe je thuis oefeningen?

Ik neem me elke keer voor om thuis oefeningen te doen, maar op de één of andere manier komt het er niet van. Nu zijn we weer begonnen met de Gong (100 dagen dezelfde oefening doen) en dat is dan toch een stok achter de deur. En vooral de geluidsbestanden die je voor ons opneemt, helpen me wel.

Zhineng Qigong geeft me rust en ontspanning en het ondersteunt me heel goed bij moeilijke gesprekken en in de omgang met andere mensen!
Het helpt me bij stressvolle momenten, dat het niet opstapelt en dat ik er op een goede manier mee om kan gaan.