Tai Chi

Wat is Tai Chi?

Nature Tai Chi is een relatief eenvoudige bewegingsreeks, ontwikkeld in China en komt voort uit de Zhineng Qigong. De bewegingen zijn langzaam, vloeiend en sierlijk, waarin balans en houding centraal staan. Vooral als je je gehaast voelt en altijd ‘druk’ bent, is Nature Tai Chi een fijne bewegingsmethode om weer even te aarden in het hier en nu.

Tai Chi is voor jong en oud!

Tai Chi is gebaseerd op de harmonie tussen yin en yang, gebaseerd op het taoïsme. Deze tegengestelde krachten in de natuur vullen elkaar met Tai Chi continu aan. Door specifieke bewegingen uit te voeren, komen yin en yang weer in balans. Daarnaast zorgt Tai Chi ervoor dat de levensenergie (chi) vrij door je lichaam kan stromen en dat bevordert de gezondheid. Tai Chi is geschikt voor alle leeftijden en bestaat uit een evenwichtig samenspel tussen lichaam en geest (rust en concentratie).

De voordelen

Tai Chi is een opeenvolging van bewegingen die rustig, traag en continu worden uitgevoerd. Hierdoor voel je je beter, opgewekter en je kunt je hoofd beter leegmaken. Enkele andere voordelen zijn:

  • Je leert om in het hier en nu aanwezig te zijn (mindfulness)
  • Het zorgt ervoor dat je ademhaling natuurlijk verloopt
  • Het zorgt voor rust in lichaam en geest
  • Je krijgt controle over je bewegingen en je evenwicht

Boek nu een proefles Tai Chi!

Persoonlijke Chi training

Bij Chi Schagen kun je ook een Persoonlijke Chi training boeken. Daarbij nemen we je dagelijks leven en je leefstijl onder de loep. Samen zoeken we naar mogelijkheden om veranderingen aan te brengen, zodat jij je fijner en rustiger voelt. We zullen daarvoor Tai Chi en Zhineng Qigong oefeneningen integreren in je dagelijkse leven. Klik hier voor meer informatie.